De website www.elektricienwijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Klachtenprocedure

Het kan voorkomen dat u problemen krijgt met de elektricien die u recent heeft ingehuurd. Op deze pagina geven we u enkele tips en een beschrijving van een klachtenprocedure.

Vóór het tekenen van het contract

  • Beschrijf precies waar u de elektricien voor inhuurt zodat dit op de offerte en het contract opgenomen kan worden
  • Let op de algemene voorwaarden en aanvullende voorwaarden. En kom niet voor verrassingen te staan
  • Bekijk of uw rechtsbijstandsverzekering eventuele problemen die u kunt krijgen dekt zodat u hulp kunt inschakelen

De prijzen voor het inhuren van een elektricien opvragen?

Wat kost een elektricien precies? Benader specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.

Tijdens of na de opdracht

Als u eenmaal een elektricien ingehuurd heeft zijn er enkele mogelijkheden die u heeft om er voor te zorgen dat alles goed opgeleverd wordt zoals u dat in gedachte had.

– Tip: Praat en houd contact met uw elektricien

Het is verstandig om uw elektricien de kans te geven om eventuele problemen en incompleet werk recht te zetten. Als uw elektricien verzuimt dit te doen kunt u denken aan juridische stappen, zoals in het geval van schade aan uw woning of aan de elektra.

Elektriciens moeten een klachtenprocedure hebben die eenvoudig en makkelijk te volgen zijn. Het is verstandig om uw klacht of probleem schriftelijke (per brief of per e-mail) aan het bedrijf te richten. Lees verder op pagina tips.

– Schade aan uw woning

Als er schade is ontstaan aan uw woning of inrichting heeft u twee mogelijkheden. U kunt een claim indienen bij uw verzekeraar volgens de procedure van uw inboedelverzekering. Of zal de elektricien aanspraak maken op zijn of haar verzekering (verzekering van het bedrijf) om de schade te dekken. Houdt u er rekening mee dat er altijd kans is op schade die een elektricien kan veroorzaken; hoe goed of slecht hij of zij ook is. Een verzekering biedt daarom uitkomst. Vraag na bij welke verzekeraar uw elektricien verzekerd is. Sommige bedrijven hebben al helemaal geen verzekering (malafide bedrijven of zolderkamer bedrijven) en kunt u deze mensen het beste vermijden.

– Hulp inschakelen van een geschillencommissie

U kunt verder de hulp inschakelen van een geschillencommissie. Zo heeft bijvoorbeeld UNETO-VNI of SEI, de brancheorganisatie voor elektriciens, een geschillencommissie die u verder kan helpen. U kunt uw probleem of klacht bij hen neerleggen. Het is daarom wel slim om een elektricien in te schakelen die bij deze organisatie (of een andere organisatie) is aangesloten. Dan kunt u namelijk deze commissie benaderen.

Rechtsbijstandsverzekering

U kunt verder gebruik maken van uw rechtsbijstandsverzekering als al het voorgaande geen passende oplossing geboden heeft. U neemt op dit moment juridische stappen tegen de elektricien en komt ook hier het een en ander bij kijken. Het beste kunt u bij uw verzekeraar aankloppen voor advies.

Elektricien inhuren?

U kunt het beste via pagina offertes elektricien in contact komen met bedrijven die gratis een offerte voor u kunnen opmaken zodat u precies weet wat de kosten voor het inhuren van deze vakman zal zijn. Daarna kiest u voor het beste aanbod om te besparen op de kosten die u moet maken.

De prijzen opvragen?

Wat kost een elektricien precies? Benader specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.