De website www.elektricienwijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Prijzen elektricien

Wat kost een elektricien precies? Een elektricien berekent verschillende prijzen voor verschillende klussen en bestaan de totale kosten uit diverse componenten. Deze zijn arbeidsloon, benodigde materialen en de voorrijkosten.

Elektricien uurloon 2019

De uurloon van een elektricien varieert en ligt tussen de €20 euro en €70 euro. We hebben de kosten heel breed genomen en rekening gehouden met het algehele aanbod in Nederland. Op advertentiewebsites komt u elektriciens tegen die tegen spotprijzen hun diensten aanbieden. Deze bijklussers kunt u beter mijden. Er zijn ook zeer vakkundige elektriciens die bijvoorbeeld volgens standaardisatienormen zoals ISO-9001 werken. Het uurtarief ligt dan natuurlijk hoger.

U kunt ervan uitgaan dat een vakbekwame elektricien gemiddeld genomen €30 euro tot €50 euro per uur incl. BTW zal berekenen voor zijn of haar diensten. In zo een geval is de kans groot dat u met de juiste vakman te maken heeft.

De exacte kosten weten voor uw klus? Neem dan vrijblijvend contact op met meerdere bedrijven en vergelijk het aanbod.

Benodigde materialen

Een elektricien heeft altijd materialen in zijn of haar bus liggen. Dit zijn spullen die gebruikt kunnen worden bij de meest gangbare problemen. Echter kan het zo zijn dat er iets nabesteld moet worden. Als een groepenkast, wandcontactdoos of bedrading vervangen moet worden zal een elektricien de kosten hiervan bij u in rekening brengen. Let u wel op dat de kosten bekend zijn voordat hij of zij hiermee aan de slag gaat. Zo komt u niet voor verrassingen te staan en weet u wat u dient te betalen. Zie ook pagina elektra aanleggen.

De prijzen voor het inhuren van een elektricien opvragen?

Wat kost een elektricien precies? Benader specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.

Voorrijkosten elektricien

Ook dient u er rekening mee te houden dat een elektricien voorrijkosten in rekening zal brengen. Dit kan een vast bedrag zijn zoals bijvoorbeeld €15 euro per bezoek in uw woonplaats. Of een vergoeding per kilometer; bijvoorbeeld €0,35 euro per kilometer.

Veiligheidskeuring NEN

Het kan ook voorkomen dat u een veiligheidskeuring NEN1010 nodig heeft voor de verzekering. In dat geval kan een elektricien u hierbij helpen en stelt hij of zij een rapport op. Deze kunt u aan uw verzekeraar overhandigen. De kosten voor zo een rapport bedragen bij een gemiddelde elektricien zo een €375 euro incl. BTW.

Wat zijn de exacte tarieven?

Als u de exacte prijzen voor uw klus wilt weten kunt u gebruik maken van onze offerte service om zo in contact te komen met elektriciens die een gratis offerte voor u kunnen opmaken. Zo weet u wat de prijzen zijn en kunt u daarom besparen op de kosten. Ga hiervoor naar pagina elektricien offertes.

Zie de volgende pagina’s:

> Elektricien
> Voordelen
> Duurzaamheid
> Gevaren
> Veiligheid in de badkamer
> Offertes