De website www.elektricienwijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Slimme meters

Er zijn verschillende overheden in Europa die plannen hebben om slimme elektriciteitsmeters in woningen te plaatsen. Een slimme meter zorgt er namelijk voor dat er communicatie tussen de consument en energieleverancier is. Hierdoor is het mogelijk om inzicht te krijgen over bijvoorbeeld hoeveel energie er gebruikt wordt. Ook kunnen netbeheerders beter om gaan met piekuren omdat ze hier meer informatie over hebben. Zo kan de kwaliteit van het elektriciteitsnetwerk verbeterd worden en zijn er andere voordelen.

Voordelen slimme meters

Een slimme meter kent enkele voordelen waaronder:

  • Inzicht in uw kosten voor stroom en gas
  • Meterstanden op afstand doorgeven
  • Energienota is preciezer
  • De betrouwbaarheid van het net gaat omhoog

Wat kost een slimme meter?

Op de website van Liander (een grote netbeheerder) is het mogelijk om een slimme meter te bestellen indien Liander uw netbeheerder is. Een zogenaamde prioriteitsplaatsing kost €72,60 inclusief BTW en is wettelijk vastgesteld. Als het plaatsen van deze meter eenmaal afgerond is kunt u genieten van de voordelen die hierboven genoemd zijn. Als uw netbeheerder bijvoorbeeld Stedin is, kunt u het beste de websites van dat bedrijf bezoeken voor meer informatie.

De prijzen voor het inhuren van een elektricien opvragen?

Wat kost een elektricien precies? Benader specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.

Wat kost een elektricien?

Dat leest u op pagina prijzen. Maar kunt u op pagina offertes elektricien aanvragen in contact komen met bedrijven die gratis een offerte voor u opmaken zodat u de exacte prijzen kunt achterhalen voor uw grote of kleine klus.

Zie ook de volgende pagina’s:

> Elektricien algemene informatie
> Overbelasting
> Stroomstoring
> Klachtenprocedure
> Elektricien offertes

Meer informatie hierover:

> Rijksoverheid.nl Slimme meter
> Consuwijzer slimme meter
> Wikipedia slimme meter
> Liander
> Stedin