De website www.elektricienwijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Voordelen

Het inschakelen van een elektricien biedt verschillende voordelen en is in bijna alle gevallen beter dan zelf het een en ander in uw meterkast aan te passen. Daarnaast biedt het kiezen voor een erkende elektricien ook nog eens extra voordelen ten opzichte van een gewone elektricien.

Erkende elektricien

Een erkende elektricien is een betrouwbare vakman met verstand van zaken die u graag helpt bij het inspecteren, onderhouden, aanpassen en aanleggen van elektra in en rondom uw huis. Deze persoon wordt periodiek gecontroleerd en beoordeeld door een overkoepelende en non-profit organisatie. In het geval van elektriciens is dit bijvoorbeeld UNETO-VNI of SEI. Deze organisatie doet de beoordeling en bekijkt of een elektricien technisch vakbekwaam is. Het doel is dan ook om het koren van het kaf te scheiden en aan de consument kenbaar te maken welke bedrijven u op de juist manier kunnen helpen. Daarbij wordt aandacht besteed aan het voorkomen van onveilige situaties en elektra op de juiste manier te onderhouden en aan te passen.

De prijzen opvragen?

Wat kost een elektricien precies? Benader specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.

Voordelen van een erkende elektricien op een rij

De grootste voordelen zijn onder meer het volgende:

– Veiligheid en competentie

Elektriciens die periodiek gecontroleerd en beoordeeld worden zijn in staat om goed werk te leveren omdat zij voldoen aan de juiste technische en veiligheidsnormen. Een erkende elektricien heeft de juiste competentie en is in staat om de veiligheid van het netwerk zo goed mogelijk te behouden.

– Gedragscodes en normen

Een erkende elektricien voldoet daarnaast ook aan gedragscodes en normen die door een overkoepelende organisatie zoals bijvoorbeeld UNETO-VNI is opgesteld. Dit biedt zekerheid en voorkomt in veel gevallen kans op ongelukken.

– Klachtenprocedure

U kunt gebruik maken van de klachtenprocedure die een overkoepelende organisatie tot zijn beschikking heeft. Het is echter wel belangrijk dat de elektricien is aangesloten bij een organisatie zodat u de geschillencommissie kunt benaderen voor hulp bij het behandelen van uw klacht. Lees verder op pagina klachtenprocedure elektricien.

Elektricien offertes

Wilt u een elektricien inhuren? Dan kunt u gebruik maken van onze gratis offerte service. U kunt namelijk vrijblijvend in contact komen met meerdere elektriciens die u graag te woord staan. Zij kunnen u verder helpen en zullen u een offerte toesturen. Na het ontvangen van enkele offertes van verschillende elektriciens kunt u een keuze maken en in de meeste gevallen besparen op de kosten voor het inhuren van een elektricien. Ga hiervoor naar pagina elektricien offertes.

Zie ook de volgende pagina’s:

> Elektricien informatie
> Overbelasting
> Stroomstoring
> Tips pagina
> Klachtenprocedure
> Veiligheid in de badkamer
> Prijzen
> Offertes