Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Arbeidsomstandigheden

De arbeidsomstandigheden voor een elektricien verschillen per specialisatie. Over het algemeen geldt dat het werk riskant is, hoe goed een expert zich ook houdt aan de veiligheidsmaatregelen. Lees hier alles over het werk van een elektricien en de grootste gevaren!

 

Gevaren per specialisatie

Over het algemeen is het werk van een elektricien fysiek zwaar. Bv. omdat zij ladders beklimmen, gebruik maken van hefwerktuigen, … Ook werkt een elektricien vaak in krappe ruimtes, op steigers en moeten ze zich vaak buigen, hurken of knielen. Dit is meestal nodig om verbindingen op lastige locaties aan te maken.

Elektriciens in de bouw kunnen een groot deel van hun dagen in de buitenlucht of in luidruchtige en vieze werkplekken doorbrengen. In de industrie worden ze blootgesteld aan hitte, stof en lawaai. En elektriciens die werkzaam zijn bij energieleveranciers? Die kunnen worden opgeroepen voor noodreparaties, in allerlei ongunstige of zelfs gevaarlijke weersomstandigheden.

 

Veiligheid

Naast de gevaren op de werkplek riskeren elektriciens ook serieuze verwondingen door elektriciteit. Een elektricien kan een elektrische schok krijgen door direct contact met geleiders, of als gevolg van verdwaalde spanning door fouten in het systeem. Elektriciens zijn daarom altijd getraind om veilig te werken en nemen veel maatregelen om de kans op letsel beperkt te houden.

Om zichzelf te beschermen tegen dit soort “flash-exposure”, dragen elektriciens speciale kleding die tegen hoge spanning kan. Ook gebruiken ze extra kabels om te aarden en hebben ze handschoenen met isolerende rubber voeringen, isolerende werkschoenen en helmen die optimale bescherming bieden tegen hevige schokken.

 

Offertes voor elektriciteitswerken ontvangen?

Kies voor een elektricien en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van elektriciens actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen