De website www.elektricienwijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Gevaren

Elektriciteit is levensgevaarlijk; onzichtbaar maar toch dodelijk en kan het stroom brand en schokken veroorzaken. Elektriciteit kan diverse soorten gevaren veroorzaken en kunnen sommige situaties levensbedreigend zijn.

Het is daarom verstandig om te kiezen voor een vakman die verstand van zaken heeft en u goed kan helpen als er onderhoud aan uw elektriciteitsvoorziening uitgevoerd moet worden. Gevaren zijn gemakkelijk te voorkomen als u voor een deskundige elektricien kiest die u helpt bij het installeren, inspecteren en onderhouden van elektra in uw huis. Zie pagina elektra aanleggen.

De prijzen voor het inhuren van een elektricien opvragen?

Wat kost een elektricien precies? Benader specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.

Onnodig veel ongevallen

In Nederland komen er per jaar enkele honderden branden voor die veroorzaakt wordt door elektriciteit. Bewoners hebben er dan voor gekozen om zelf aan de elektra te rommelen en veroorzaken kleine of grote schade aan hun huis. Echter moeten we er wel bij melden dat een groot deel van deze ongelukken veroorzaakt wordt door defect apparatuur en niet zo zeer door de installatie zelf. Maar ook hier kan een elektricien u goed bij helpen door inspectie en onderhoud aan uw netwerk. Apparaten die op een bepaalde groep te veel elektriciteit gebruiken kunnen dan opgespoord worden en kan hij of zij u advies en tips geven. Zie pagina tips.

Het is algemeen bekend dat kabels, schakelaars, wandcontactdozen en apparatuur bij langdurig gebruik slijten, daarom is het noodzakelijk dat deze periodiek gecontroleerd en eventueel vervangen of gerepareerd worden. Lees ook pagina overbelasting elektriciteitsvoorziening.

Uw elektriciteitsvoorziening in uw woning is eenvoudig aan te passen, maar het is veel lastiger om deze goed te onderhouden zodat deze veilig is en blijft. Om gevaren te voorkomen is het essentieel dat elektrische werkzaamheden uitsluitend door de vakman uitgevoerd worden.

Vergelijk elektriciens

Vergelijk het aanbod en kom vrijblijvend in contact met elektriciens. Dit kunt u doen door gebruik te maken van onze offerte service. Zo kunt u niet alleen besparen op de kosten voor het inhuren van een elektricien maar ook een betere keuze maken. Ga naar pagina elektricien offertes voor meer informatie.

Zie ook de volgende pagina’s:

> Elektricien
> Voordelen
> Duurzaamheid
> Gevaren
> Slimme meters
> Elektra aanleggen
> Elektricien offertes