Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Elektriciens: veelgestelde vragen

In dit artikel vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen rondom het inhuren van elektriciens voor elektriciteitswerkzaamheden.

Ga snel naar:
VRAAG 1: hoeveel kost een elektricien?
VRAAG 2: hoe vind ik een betrouwbaar elektricien?
VRAAG 3: wat kan een elektricien voor mij doen?
VRAAG 4: kan ik werk aan mijn elektra zelf uitvoeren?

Elektricien inschakelen

 

VRAAG 1: hoeveel kost een elektricien?

Elektriciens zijn duurder dan standaard klusjesmannen. Ze moeten namelijk voldoen aan een aantal eisen wat betreft scholing, kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid. De onderstaande tabel kan je helpen de kosten voor jouw elektrotechnische klus te berekenen.

Omschrijving Prijs (excl. btw, incl. montage)
Gemiddeld uurtarief € 35 à 40
Extra groep plaatsen in je meterkast € 100 à 125 per groep
+ € 75 per extra groep
Draden trekken € 2 per lopende meter
Stopcontact plaatsen € 30 à 120 per stopcontact
Aardlekschakelaar plaatsen € 120 à 175 per stuk
Stopcontact verplaatsen € 5 à 80 per stuk
Elektrische keuring, inclusief rapport € 120 à 200 voor standaard installatie
Verlichting aanleggen € 150 à 250 voor 1 à 2 lichtpunten
Complete woning van verlichting voorzien € 7.000 à 10.000
Meterkast vervangen € 350 à 550 per kast

 

Vrijblijvend offertes aanvragen? Het kan! Via onze offertedienst kom je in contact met diverse experts actief in je regio. Zo heb je binnen een handomdraai verschillende offertes op maat van jouw project. Interesse? Vul hier het aanvraagformulier in.

VRAAG 2: hoe vind ik een betrouwbaar elektricien?

Aangezien een elektricien aan jouw elektrische installatie gaat sleutelen, wil je natuurlijk zeker zijn dat je ook na zijn werkzaamheden veilig bent in huis. Je kunt op een paar manieren controleren of een elektricien betrouwbaar is.

  • Certificeringen: zonder certificeringen mag een elektricien geen werk verrichten. Dit zijn diploma’s waarin hij wordt getoetst over zijn theoretische en praktische kennis omtrent veiligheid en vakgebied. Daarom moet deze minimaal de NEN-3140 VOP en/of NEN-3140 VP hebben behaald. Dit kun je controleren door te vragen naar zijn pasje.
  • Tarieven: de prijzen van een beginnend elektricien liggen doorgaans lager dan die van een firma met jarenlange expertise op de teller. Zijn de prijzen te mooi om waar te zijn? Dan is dat vaak ook zo. Kan je wel wat hulp gebruiken bij het vergelijken van experts? Vind hier onze 5 beste tips en tricks!
  • Vakverenigingen: erkende elektriciens moeten aantonen dat ze voldoende kennis hebben van veiligheid en dat ze kwalitatief werk leveren. Voor een erkend elektricien betaal je misschien iets meer, maar in ruil krijg je veel zekerheid terug. Zoek daarom naar een aansluiting bij de Uneto-Vni of KvINL door de online registers van deze vakverenigingen te raadplegen.

 

VRAAG 3: wat kan een elektricien voor mij doen?

Een elektricien kan alle werkzaamheden voor je verrichten die te maken hebben met elektriciteit. Dit kan dus het (ver)plaatsen zijn van je stopcontact, werkzaamheden in de meterkast, het aanleggen van lichtpunten en het volledig vernieuwen of plaatsen van elektra in jouw woning.

BELANGRIJK: denk je dat je te maken hebt met problemen aan je elektriciteit? Dan raden we aan om meteen de hulp in te schakelen van een expert. Zo voorkom je heel wat problemen. Start hier je aanvraag.

 

VRAAG 4: kan ik werk aan mijn elektra zelf uitvoeren?

Dat kan alleen wanneer je beschikt over voldoende voorkennis van elektriciteit. Werkzaamheden met elektriciteit brengen wel wat risico’s met zich mee. In het ergste geval veroorzaakt dit brand en krijg je problemen met de verzekering wanneer achteraf blijkt dat de fout bij jou ligt. Onvakkundig werk leidt o.a. tot kortsluitingen, overbelaste groepen, defecte apparaten,…

Kortom: wil je zeker zijn van veilig en kwalitatief werk? Schakel dan een erkend installateur in. Alleen die mag bv. zegels aanbrengen in de meterkast, deze verwijderen of vervangen. Elektricien inschakelen? Vul ons formulier in en kom binnen enkele werkdagen in contact met een expert. Start hier je aanvraag.

 

veel gestelde vragen

 

Offertes voor elektriciteitswerken ontvangen?

Kies voor een elektricien en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van elektriciens actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen