Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Groepenkast

De groepenkast is het kloppende hart van je elektrische installatie. Hier komt elke afzonderlijke elektrische kring van je woning samen. Denk maar aan je stopcontacten, lichtpunten en schakelaars,… Daarom is het belangrijk dat je meterkast is aangepast aan je stroomverbruik en -behoefte. Een elektricien is de geknipte persoon om werkzaamheden uit te voeren aan je groepenkast. Over welke klussen hebben we het zoal?

Ga snel naar:
KLUS 1: groepenkast aansluiten
KLUS 2: groepenkast uitbreiden
KLUS 3: groepenkast vernieuwen
Offertes aanvragen

KLUS 1: groepenkast aansluiten

Welke onderdelen zijn noodzakelijk in een groepenkast? En hoeveel groepen bevinden er zich in je woning? Een elektricien weet precies wat je nodig hebt! Hij bestudeert het elektrisch plan van je woning en bepaalt zo welke kast je nodig hebt en hoe die installatie er precies uit moet zien. Hij baseert zijn finale keuze op basis van het aantal stopcontacten en lichtpunten in je woning, de aanwezige grootverbruikers,… Dankzij deze informatie selecteert en installeert hij een groepenkast op maat van jouw woning.

KLUS 2: groepenkast uitbreiden

Schaf je een nieuw elektrisch apparaat aan zoals een droogkast? Bouwde je onlangs een nieuwe leefruimte en heb je nu meer stroomverbruik? Of heb je nog maar 1 aardlekschakelaar in plaats van 2? Dan breidt een professional je groepenkast uit met een extra stroomkring en/of aardlekschakelaar. Zo voorkom je overbelasting van de bestaande groepen in je kast. Je elektricien informeert en adviseert je graag over het wel of niet plaatsen van een nieuwe groep.

LET OP: soms volstaat het uitbreiden van je groepenkast niet. Dat is bv. het geval met een laadpaal of een zonnepanelen installatie. De meest voor de hand liggende oplossing in dit geval, is een 3-fase groepenkast plaatsen. Op zoek naar professioneel advies? Schakel dan een ervaren elektricien in.

KLUS 3: groepenkast vernieuwen

Heb je nog een verouderde stoppenkast met 1 aardlekschakelaar? Heb je te weinig ruimte in je bestaande meterkast? Of staat er een ingrijpende renovatie gepland waarbij je een nieuwe keuken, badkamer,… voorziet? Dan kan het noodzakelijk zijn om je meterkast volledig te vernieuwen. Oude groepenkasten beantwoorden vaak niet meer aan de strenge veiligheidsnormen. In dat geval is het beter om meteen een nieuwe te plaatsen. In andere situaties is je huidige meterkast nog in prima staat, maar te klein om een nieuwe groep aan toe te voegen. Ook dan opteert een elektricien om een nieuwe kast te installeren.

 

CONCLUSIE:
Werkzaamheden aan de meterkast? Vertrouw op een elektricien!

Voor welke klus zoek jij hulp? Moet je overschakelen op een 3-fase meterkast door de installatie van een elektrische warmtepomp? Of is een kleine uitbreiding voldoende? Wat het ook is… alle werkzaamheden aan de meterkast laat je beter over aan een vakspecialist. Die is op de hoogte van alle belangrijke aandachtspunten en veiligheidsvoorschriften waarmee hij moet rekening houden. Zo ben je zeker van een veilige meterkast die aansluit op je persoonlijke energieverbruik.

Elektriciens vergelijken? Dat kan! Ontvang gratis adviezen en offertes op maat van verschillende experts in jouw regio via ons contactformulier.

 

 

 

groepenkast

 

Offertes voor elektriciteitswerken ontvangen?

Kies voor een elektricien en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van elektriciens actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen