Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Zonnepanelen aansluiten op de meterkast

Als je zonnepanelen hebt gekocht, dan moet je deze nog wel aansluiten op je meterkast. Zo kan je bv. groene stroom zelf verbruiken, of terugleveren aan het net voor een mooi bedrag. Hoeveel kost zo’n aansluiting en heb je hier een elektricien voor nodig? En zijn er nog andere werkzaamheden aan gerelateerd? Ontdek het hier!

Ga snel naar:
Zonnepanelen aansluiten: kosten
Overige werkzaamheden
Ontvang gratis & vrijblijvend offertes

 

 

Zonnepanelen-installatie: hoe werkt het?

Je zonnepanelen staan in direct contact met een omvormer, die opgewekte gelijkstroom omzet in bruikbare wisselstroom. Deze wisselstroom gaat naar je meterkast, waar het wordt verrekend voor eigen verbruik of teruglevering. Hiervoor moet je vaak wel een extra groep laten aanmaken op je meterkast, wat je alleen kan overlaten aan een erkende elektricien.

Zo’n specialist is helemaal op de hoogte van de regels en voert het werk veilig uit. Op zoek naar een elektricien om je zonnepanelen aan te sluiten? Vergelijk offertes van meerdere experts.

 

De kosten

De kosten voor het aanmaken van een extra groep liggen rond de €300. Dit is nodig als je geen vrije groep meer hebt voor je nieuwe zonnepanelen. Een specialist kan deze snel voor je aanmaken. Verder moet je nog rekening houden met de prijs voor de zonnepanelen zélf, en de algemene arbeidskosten die de gekozen partij hiervoor rekent.

Het is echter ongebruikelijk om zelf een elektricien in te schakelen. Vaak wordt de volledige installatie door de leverancier geregeld en zit hier dus ook het werk aan de elektra bij. Daarnaast is het simpelweg goedkoper om alle werkzaamheden door één bedrijf te laten uitvoeren.

Verder heb je zo maar één contactpersoon en moet je voor de garantie ook maar bij 1 partij zijn. De materialen, de installatie en eventueel onderhoud zijn dan een stuk makkelijker te organiseren. Alleen als je de panelen zelf plaatst, of zelf vakmensen regelt voor de verschillende onderdelen van de installatie, moet je nog een elektricien zien te vinden.

Andere werkzaamheden

Of je nu een elektricien aanneemt om de zonnepanelen aan te sluiten op de meterkast, of dat je dit overlaat aan je leverancier, een elektricien kan je met meerdere zaken helpen als je eenmaal zonnepanelen hebt. Het is dus handig om te onderzoeken welke erkende elektricien ervaring heeft met jouw installatie, zodat je die kunt bellen als je last heb van een storing. Zo heb je een vaste elektricien voor al je dringende vragen!

 

Offertes voor elektriciteitswerken ontvangen?

Kies voor een elektricien en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van elektriciens actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen