Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Wat zijn de tarieven van een elektricien?

Elektriciens zijn breed inzetbaar. Je kunt ze zowel inschakelen voor het plaatsen of verplaatsen van een stopcontact tot het aanleggen van je volledige elektra. Ook het installeren van alarmsystemen en domotica behoort tot het takenpakket van een elektricien. Hoeveel kost dat nu allemaal? En met welke tarieven moet je rekening houden?

Ga snel naar:
Uurtarief elektricien
Tarief voor kleine klusjes
Tarief voor groot project
Schakel een elektricien in

Uurtarief elektricien

De meeste elektriciens hanteren een uurtarief. Gemiddeld kost het werk van een expert tussen de € 35 à 40 per uur (incl. btw).

Hou rekening met het feit dat het uurloon van een ervaren vakman doorgaans hoger ligt dan dat van een beginnende elektricien. Bovendien zal een zelfstandig elektricien ook minder vragen dan een grote firma. Die moet namelijk rekening houden met hogere bedrijfskosten.

Daarnaast speelt ook de grootte van de elektriciteitswerkzaamheden een belangrijke rol in het bepalen van de tarieven. Daarom valt het vaak voor dat een elektricien een projectprijs aanbiedt. Dat kan het geval zijn voor kleine klussen of net heel grote renovatieprojecten. Ontdek verderop meer over de verschillende tarieven van een elektricien. Liever meteen offertes op maat ontvangen? Start dan hier je aanvraag.

 

Tarief voor kleine klusjes

Aan kleine elektriciteitswerkzaamheden spendeert een elektricien doorgaans weinig arbeidsuren. De meest voorkomende zijn het plaatsen of vervangen van een stopcontact, het toevoegen van een extra groep in je meterkast en het aanleggen van 1 of meerdere lichtpunten en schakelaars. Deze klussen kosten je gemiddeld tussen de € 50 à 300 (excl. btw, incl. uitvoering). Vergeet hierbij niet dat zo’n klein project in verhouding meer zal kosten dan een grote renovatie omdat een expert ter compensatie ook de administratie, eventuele verplaatsingskosten,… in zijn prijs meetelt.

ONZE TIP? Vraag zeker offertes aan bij verschillende elektriciens actief in je regio. Zo krijg je meteen inzicht in de mogelijke kostprijs voor jouw kleine klus. Interesse? Start hier je aanvraag.

 

Tarief voor groot project

Wil je de zolderruimte ombouwen tot een extra leefruimte? Of plaats je een nieuwbouwhuis en moet de elektriciteit aangelegd worden? Dan richt je je vanzelfsprekend tot een ervaren elektricien. Een beknopt overzicht van de tarieven:

  • Elektra vervangen/plaatsen in 1 ruimte: gem. € 850 à 1.900 (excl. btw, incl. uitvoering)
  • Elektra in nieuwbouwwoning: gem. € 7.000 à 10.000 (excl. btw, incl. uitvoering)

BELANGRIJK: voor een groot project geldt het volgende: hoe omvangrijker de klus, hoe hoger de kostprijs. Kies je voor domotica of niet? Hoeveel lichtpunten wens je? Moet de elektriciteit verzwaard worden? Met welke merken werkt je elektricien? Al deze factoren zijn van belang. Wil je graag een betrouwbare richtprijs voor jouw project? Vraag dan offertes aan bij diverse elektriciens actief in je regio.

 

Tarieven elektricien

 

Offertes voor elektriciteitswerken ontvangen?

Kies voor een elektricien en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van elektriciens actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen