Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Elektrische bedrading vervangen

Als je een oud huis hebt gekocht of bezit dan kan het verstandig zijn om eens goed naar de elektra te kijken. De bedrading hiervoor is namelijk aangelegd in een tijd waarin veel minder stroom werd verbruikt. Oude bedrading en oude stoppenkasten kunnen ons hedendaags verbruik dus eigenlijk niet aan. Hier lees je alles over waarom je het best een elektricien inschakelt om je meterkast en bedrading te laten checken.

Ga snel naar:
Waarom bedrading vervangen?
Waarom groepenkast vernieuwen?
Hoe elektricien vinden?
Ontvang vrijblijvend & snel offertes

Het belang van goede bedrading

Oude bedrading is nog gebaseerd op het elektriciteitsverbruik van vroeger. Deze bedrading kan gemaakt zijn van stof en wordt nu mogelijk overbelast door ons hogere verbruik. Dit is dus een gevaarlijke situatie.

Ook kan het zijn dat in jouw woning bedrading van het oude kleurensysteem is gecombineerd met bedrading van het nieuwe kleurensysteem. Dit zorgt mogelijk voor verwarring tussen aarde draden en fase draden, die in beide systemen groen zijn. Kies dus voor hedendaagse bedrading om onduidelijkheid of overbelasting te voorkomen.

Het belang van een goede groepenkast

De nieuwe groepenkasten bestaan niet meer uit stoppen, maar uit schakelaars. Elke schakelaar is een groep en elke vier groepen zijn verbonden aan een aardlekschakelaar. Ontstaat er kortsluiting of overbelasting, dan zal de aardlekschakelaar uit gaan en valt je elektriciteit uit.

Grote machines, zoals was- en vaatmachines, drogers, elektrische kookplaten en magnetrons hebben eigenlijk altijd een eigen groep nodig. Dit is een stuk veiliger, gebruikersvriendelijker en maakt het makkelijker om een eventuele bron van storing op te sporen.

Vind een goede elektricien

Is het tijd om jouw elektriciteitssysteem te renoveren? Kies dan voor een erkende elektricien. Zo’n specialist is aangesloten bij een vakvereniging en wordt regelmatig getest op kwaliteit, duurzaamheid, betrouwbaarheid en veiligheid. En daarnaast is die helemaal op de hoogte van de ontwikkelingen binnen het vakgebied. Bij het aanleggen van een elektrische installatie wil je natuurlijk geen risico’s nemen.

 

 

Offertes voor elektriciteitswerken ontvangen?

Kies voor een elektricien en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van elektriciens actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen