De website www.elektricienwijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Stroomstoring

Een stroomstoring kan vervelend zijn omdat u dan in de meeste gevallen geen gebruik meer kunt maken van elektrisch apparatuur. Zodra u geen elektriciteit meer heeft kan de oorzaak bij uw netbeheerder liggen. Er is dan meestal een probleem met bijvoorbeeld een transformator of verdeelstation in de wijk of de stadsdeel. In dat geval kunt u alleen wachten tot het probleem opgelost is.

Als de stroomstoring te lang duurt is het mogelijk om compensatie bij uw netbeheerder aan te vragen. Als uw buren wel elektriciteit hebben maar u niet dan is er een probleem met uw eigen elektriciteitsvoorziening. In dat geval moet u iemand met verstand van zaken inhuren om het probleem op te sporen en te verhelpen. Een elektricien kan u hierbij helpen.

Probleem met de groepenkast

Als er bijvoorbeeld te veel apparatuur op een groep is aangesloten kan dit leiden tot problemen. Het kan zo zijn dat de groepenkast sneller slijt en eerder toe is aan vervanging. Een handige klusjesman weet hier raad mee en kan deze voor u vervangen. Als u echter het zekere voor het onzekere wilt nemen kunt u een elektricien inschakelen die u hier graag bij helpt. Het inhuren van zo een vakman hoeft er niet voor te zorgen dat de kosten de pan uit rijzen.

De prijzen voor het inhuren van een elektricien opvragen?

Wat kost een elektricien precies? Benader specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.

Bekende stroomstoringen

De volgende stroomstoringen komen vaak voor en wordt er door veel mensen besloten om een elektricien in te schakelen. Bekende stroomstoringen zijn onder meer:

  • Een groepenkast is te zwaar belast
  • Stoppen zijn doorgeslagen
  • Algemene stroomstoringen
  • Apparatuur heeft een storing veroorzaakt
  • Geluid of vieze lucht uit de meterkast
  • Hoofdschakelaar of aardlekschakelaar werkt niet
  • Kortsluiting op verschillende plekken in het huis
  • Geen spanning in de meterkast

Stroomstoring in uw regio?

Op website www.gasenstroomstoringen.nl kunt u door het invullen van uw postcode kijken of er een gas- of stroomstoring in uw wijk is. Deze website is opgezet door de grote netbeheerders in Nederland zoals Liander, Stedin en meer. Ga naar website Gas en Stroomstoringen voor actuele informatie over stroomstoringen.

Elektriciens vergelijken

U wilt natuurlijk niet zomaar een bedrijf inschakelen voor het verhelpen van een stroomstoring. In dat geval kunt u kiezen voor een elektricien die aangesloten is bij een brancheorganisatie en de juiste kennis en ervaring heeft. Onze offerte service maakt het mogelijk dat u vrijblijvend in contact kunt komen met meerdere elektriciens die u spoedig zullen benaderen voor advies. U kunt het aanbod vergelijken en kiezen voor de beste deal. Ga hiervoor naar de elektricien offertes pagina.

Zie ook de volgende pagina’s:

> Elektricien
> Gevaren
> Slimme meters
> Elektra aanleggen
> Overbelasting
> Tips pagina
> Offertes