Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Stroomstoring verhelpen

Valt de stroom onverwacht uit? Dan heb je te maken met een stroomstoring! Sommige stroomonderbrekingen liggen aan het distributienet zelf. In dat geval kan je weinig doen. Hebben je buren echter wel nog stroom? Dan ligt de oorzaak bij jou! Hoe kan je nu efficiënt een stroomstoring verhelpen? Wij bespreken het in dit artikel!

Ga snel naar:
Locatie van het probleem
Veel voorkomende oorzaken
Kies een elektricien uit je regio
Offertes aanvragen

Locatie van het probleem

De eerste stap in het verhelpen van de stroomstoring is het lokaliseren van het probleem en de ernst ervan achterhalen. Bekijk in je meterkast welke stoppen er zijn doorgeslagen. Om te achterhalen op welke groep het probleem zich bevindt, schakel je elke stop één voor één uit tot de aardlekschakelaar opnieuw inschakelt. Schakelt de aardlekschakelaar zich nadien weer uit? Schakel dan zeker de hulp in van een elektricien. Die helpt je graag verder.

 

Veel voorkomende oorzaken

Een stroomstoring in huis kan 2 verschillende oorzaken hebben. Een overzicht:

  • Kortsluiting: is er sprake van een defecte bedrading of een kapot apparaat? Dan loopt er een te hoge stroomstoot door de installatie waardoor de zekering zichzelf in de groepen- of stoppenkast automatisch uitschakelt.
  • Overbelasting: te veel huishoudelijke apparaten die tegelijkertijd gebruikt worden? Dat kan je elektrische installatie flink overbelasten. Doordat de bedrading erg warm wordt, is brandgevaar reëel. Om dit te voorkomen, schakelt je aardlekschakelaar alles tijdig uit.

BELANGRIJK: te laat ingrijpen kan gevaarlijk zijn! Bovendien kunnen er nog andere oorzaken aan de basis van je stroomonderbreking liggen. Laat je stroomproblemen dus snel opsporen en oplossen door een ervaren elektricien. Die weet precies wat hij moet doen! Start hier je contactaanvraag.

 

Kies een elektricien uit je regio

Heeft jouw probleem haast? Dan kan je voor een snelle interventie beroep doen op een spoedelektricien. Let wel, hun kostprijs ligt hoger aangezien ze snel moeten ingrijpen. Is spoed niet nodig? In dat geval kan een lokaal vakman ook snel ingrijpen. Hierdoor zal je ook niet of nauwelijks voor voorrijkosten hoeven te betalen.

Op zoek naar een elektricien actief in je regio? Dan zit je hier goed! Vul het onderstaande offerteformulier in en wij brengen je in contact met verschillende elektriciens! Ga van start!

 

Stroomstoring verhelpen

 

Offertes voor elektriciteitswerken ontvangen?

Kies voor een elektricien en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van elektriciens actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen