Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Badkamer veiligheid: enkele tips op een rij!

De combinatie van water en elektriciteit is dodelijk. Daarom is je badkamer misschien wel de meest gevaarlijke ruimte in je woning. De gevolgen van een elektrische schok zijn veel ernstiger in een badkamer omdat een natte huid de weerstand van het lichaam vermindert. Hoe kan je zo’n ongeluk vermijden? Enkele adviezen op een rij!

Ga snel naar:

Wandcontact dozen
Verlichting in de badkamer
Verwarming in de badkamer
Draagbare apparaten

Ontvang gratis advies

 

Wandcontact dozen

Wandcontact dozen zijn niet toegestaan ​​in een badkamer of doucheruimte. Tenzij ze voorzien zijn van een speciale kap en minstens 3 meter van de badkuip of douche vandaan staan. Om waterspetters op de wandcontact dozen te voorkomen, moet er een veilige afstand zijn.

 

Verlichting in de badkamer

Kies voor afgesloten plafondlampen in plaats van lampen die naar beneden hangen. Alle lampen die niet zijn afgesloten laat je het best zo snel mogelijk vernieuwen. Het hete glas van je lamp kan bij contact met water uit elkaar spatten. Lichtschakelaars breng je best buiten je badkamer aan. Zo schakel je het licht aan voor je naar binnen gaat.

 

badkamer veiligheid

 

Verwarming in de badkamer

Een gewone radiator of vloerverwarming is de veiligste manier om een ​​badkamer te verwarmen. Een elektrische kachel kan je in sommige gevallen (grote badkamers) gebruiken, maar die moet op een veilige afstand van het bad en de douche staan.

 

Draagbare elektrische apparaten

Het is niet verstandig om draagbare elektrische apparaten te gebruiken in je badkamer. Denk maar aan een haardroger, een kacheltje of een radio. Een ongeluk is sneller gebeurd dan je denkt!

 

Een optimale badkamer veiligheid? Schakel een elektricien in!

Renoveer je je badkamer? Wil je stopcontacten, lichtschakelaars, … plaatsen in deze vochtige ruimte? Doe dan zeker een beroep op een professionele elektricien. Die weet waarop hij moet letten en zorgt voor een optimale veiligheid in je badkamer!

Een elektricien in je buurt nodig? Die vind je snel en eenvoudig door het onderstaande contactformulier in te vullen:

 

 

Offertes voor elektriciteitswerken ontvangen?

Kies voor een elektricien en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van elektriciens actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen