De website www.elektricienwijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Overbelasting

Iedereen maakt gebruik van verlengsnoeren in huis. Zo is het mogelijk om met behulp van bijvoorbeeld een stekkerdoos het aantal apparaten dat op een stopcontact aangesloten kunnen worden te verhogen. Ondanks dat het mogelijk is om op bijvoorbeeld een viervoudige stekkerdoos vier apparaten aan te sluiten is dit toch niet altijd veilig om te doen. Dit kan namelijk een stroomstoring veroorzaken.

Overbelasting van een stekkerdoos of groepenkast

Zodra u een groepenkast overbelast zal de stoppen doorslaan en kunt u geen gebruik meer maken van stroom voor die specifieke groep. U kunt dan apparatuur uitzetten of deze op een andere groep aansluiten. Als u bijvoorbeeld in de keuken alle apparaten tegelijkertijd gebruikt (zoals het fornuis, de vaatwasser, wasmachine ed.) is het een simpele kwestie van het uitschakelen van enkele van deze apparaten om het probleem op te lossen. Als uw stekkerdoos overbelast raakt is het ook mogelijk om te kiezen om de belasting te verminderen. Maar hoe weet u wanneer een stekkerdoos overbelast is? De eerste tekenen van overbelasting is wanneer de kabel van een stekkerdoos warm of heet aanvoelt. In dat geval is de stekkerdoos overbelast en moet u maatregelen treffen. Zie ook elektra aanleggen.

De prijzen voor het inhuren van een elektricien opvragen?

Wat kost een elektricien precies? Benader specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.

Controleer regelmatig voor de volgende tekenen van gevaar:

  • Een vieze geur van gesmolten of verhitte plastic in de buurt van de stekkerdoos
  • Vonken of rook afkomstig van een stekker of apparaat
  • Zwartheid of schroeiplekken rond een stopcontact, stekker of op een apparaat
  • Gesmolten plastic op het apparaat omhulsel
  • Zekeringen die klappen

Als dit het geval is kunt u het advies dat hierboven beschreven is opvolgen (belasting verminderen en verdelen over meerdere groepen). Of u kunt een elektricien inschakelen voor advies en het laten opsporen van eventuele problemen. Hij of zij kan u ook helpen bij het voorkomen van problemen in de toekomst.

Benader verschillende bedrijven

Als u in contact wilt komen met een betrouwbare elektricien is het mogelijk om meerdere bedrijven te benaderen. Dit kunt u met onze offerte formulier doen. En kunt u de prijzen en het aanbod vergelijken. Er zijn duizenden elektriciens actief in Nederland en heeft u veel keuze. Daarom is het verstandig om uw tijd te nemen bij het kiezen van een bedrijf. Kies voor een betrouwbare vakman. Lees verder op pagina elektricien offertes voor snel contact met meerdere specialisten.

Zie ook deze pagina’s:

> Elektricien
> Slimme meters
> Stroomstoring
> Offertes