De website www.elektricienwijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Tips bij het kiezen van een elektricien

Bij het kiezen van een elektricien kunt u gebruik maken van enkele tips die wij voor u op deze pagina beschreven hebben. Met deze informatie komt u een heel eind.

Tip 1: Stel de juiste vragen!

Het kan lastig zijn om te beoordelen of uw elektricien vakbekwaam is zonder de juiste vragen te stellen. Dit hoeft echter niet moeilijk te zijn. U kunt het beste beginnen met het controleren van de gegevens van het bedrijf met wie u contact heeft. Is deze aangesloten bij een overkoepelende organisatie zoals SEI of UNETO-VNI? Wordt deze periodiek gecontroleerd? Heeft het bedrijf een goede verzekering en is de klachtenprocedure goed geregeld? Als een bedrijf lid is van een organisatie kan dit u extra bescherming bieden bij problemen en klachten.

Tip 2: Vraag om papieren!

Het kan voorkomen dat u niet geheel overtuigd bent van de kwalificaties van een elektricien. In dat geval kunt u om de certificaten en diploma’s vragen. Dit klinkt misschien gek, maar een elektricien die niet wilt meewerken of u niet wilt overtuigen dat hij of zij vakbekwaam is, is een persoon die u graag niet inhuurt natuurlijk.

De prijzen voor het inhuren van een elektricien opvragen?

Wat kost een elektricien precies? Benader specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.

Tip 3: Recensies

Zoek het bedrijf eens op het internet. Typ de naam van het bedrijf met het woord ‘recensies’, ‘beoordelingen’ of ‘klachten’ erachter.

Tip 4: Te mooi om waar te zijn? Kijk verder!

Als een aanbod te mooi om waar te zijn is kunt u het beste verder kijken. Want in de meeste gevallen is dit namelijk ook echt zo; te mooi om waar te zijn.

Tip 5: Goede service

Kijk naar hoe een bedrijf u te woord staat als u deze benaderd voor een offerte of advies. Vergelijk de service en de deskundigheid met andere elektriciens om inzicht te krijgen van wat voor soorten bedrijven er op de markt actief zijn. Als u onder druk wordt gezet snel te tekenen of snel een beslissing te maken kunt u zo een bedrijf het beste zo snel mogelijk afstrepen.

Tip 6: Vergelijk de prijzen!

Het is verder verstandig om in contact te komen met meerdere bedrijven in plaats van 1 bedrijf die u bijvoorbeeld via het internet gevonden heeft. Zo kunt u namelijk het aanbod en de prijzen vergelijken en is het in huis halen van een verkeerde elektricien klein. Met onze gratis offerte service kunt u vrijblijvend in contact komen met vakmensen die u graag verder helpen en u vrijblijvend advies geven.

Zie ook de volgende pagina’s over elektriciens:

> Elektricien
> Voordelen inschakelen elektricien
> Arbeidsomstandigheden
> Duurzaamheid
> Offertes