Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Elektricien kiezen: 5 tips

Liggen er 3 of meer offertes voor elektriciteitswerkzaamheden voor je neus? Maar weet je niet zo goed hoe je de beste elektricien vindt? Dan helpen we je graag op weg. Met onze 5 tips wordt een elektricien kiezen kinderspel.

 

5 tips bij het kiezen van een elektricien

TIP 1: bekijk alle kostenposten
TIP 2: staar je niet blind op de prijs
TIP 3: check referenties
TIP 4: kies voor een gecertificeerd elektricien
TIP 5: bevraag de service

Elektriciens vergelijken? Ontvang offertes op maat via ons gratis contactformulier!

tips elektricien kiezen

 

 

TIP 1: bekijk alle kostenposten

Welke kosten somde de elektricien reeds op in z’n offertes? Wat is inbegrepen? En wat niet? Staan alle materialen netjes opgesomd? Een heldere offerte met daarop alle mogelijke kostenposten is onontbeerlijk om een goede vergelijking te maken tussen de verschillende vakspecialisten. Denk je dat er nog iets mist? Neem dan zeker contact op met de desbetreffende expert om dit op te helderen.

 

TIP 2: staar je niet blind op de prijs

We begrijpen zeker dat een goedkopere offerte stukken aantrekkelijker is dan een met een hoog eindbedrag. Staar je echter niet blind op deze prijs, maar bekijk ook het totaalpakket. Hoe was het eerste contact met de elektricien? Hoe verliep het plaatsbezoek? En welke oplossing stelt hij voor in vergelijking met de andere specialisten die je over de vloer kreeg?

Meer informatie over de prijzen van een elektricien? Je leest er meer over in ons prijzenartikel.

 

TIP 3: check referenties

Zijn alle antwoorden op de bovenstaande vragen positief? En is het moeilijk om de knoop door te hakken? Bekijk dan zeker de website van de elektricien en check online reviews. Typ de naam van het bedrijf met het woord ‘recensies’, ‘beoordelingen’ of ‘klachten’ erachter. Zijn de resultaten overwegend positief? Dan zit je goed!

 

TIP 4: kies voor een gecertificeerd elektricien

Alhoewel het niet verplicht is om elektriciteitswerkzaamheden door een gecertificeerd vakspecialist uit te laten voeren, raden we het wel ten sterkste aan. Een elektrische installatie moet altijd conform de AREI-voorschriften gebeuren. Iemand met de juiste kwalificaties is gegarandeerd op de hoogte van alle aandachtspunten. Zo ben je zeker van een veilige en conforme installatie.

 

TIP 5: bevraag de service

Sommige problemen vergen een snelle aanpak. In dit geval is het altijd interessant dat een expert snel ter plaatse is. Vergelijk de service en de deskundigheid met andere elektriciens om inzicht te krijgen in de professionaliteit van de elektricien. Beschikt hij over een goede verzekering? Is de klachtenprocedure goed geregeld? En staat hij in voor een snelle interventie? Dan zit je goed!

 

Elektriciens vergelijken en besparen? Start hier!

Wij helpen je graag verder in je zoektocht naar een geschikt elektricien voor jouw klus. Via onze offertedienst brengen wij je in contact met diverse experts actief in je regio. Ontvang verschillende prijsvoorstellen en vergelijk! Zo maak je gegarandeerd de beste keuze!

Elektriciens vergelijken? Vul dan het onderstaande aanvraagformulier in:

 

Offertes voor elektriciteitswerken ontvangen?

Kies voor een elektricien en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van elektriciens actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen