Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Een aanbetaling doen voor een elektricien?

Aanbetalingen zijn in de bouw erg normaal. Dat komt doordat het hier vaak om erg grote bedragen gaat en bedrijven niet willen riskeren dat klanten na een overeenkomst tóch nog afzeggen. Aanbetalingen kunnen echter ook een teken zijn van problemen, en dan is het dus beter om geen zaken te doen. Wanneer is zo’n aanbetaling gangbaar en waar moet je als consument rekening mee houden? Ontdek het allemaal hier!

Ga snel naar:
Aanbetalingen en elektriciens
Grote klussen en renovaties
Wat doen bij een aanbetaling?
Vergelijk vrijblijvend meerdere experts

 

Wat zijn de risico’s van een hoge aanbetaling?

Een te hoge aanbetaling duidt mogelijk op een dreigend faillissement bij het bedrijf in kwestie, en dat is natuurlijk het laatste wat je wilt als je vakbedrijf het besproken werk nog niet heeft afgerond.

Heb je dus een elektricien nodig en wil je zeker zijn van een snelle afhandeling? Vergelijk dan eerst meerdere offertes van verschillende bedrijven! Zo krijg je een beter beeld van de gemiddelde aanbetaling en of het voor komt. Start je aanvraag hier.

Aanbetalingen en elektriciens

Eigenlijk kun je ervan uitgaan dat elektriciens geen aanbetaling vragen. Dat komt doordat de meeste klussen niet zo prijzig zijn. Daarnaast is er ook weinig voorbereidend werk nodig en zal een elektricien nog nauwelijks iets hebben gedaan voordat ze bij jou thuis zijn.

Maatwerk is ook erg schaars en er is dus nóg minder reden om een aanbetaling van jou te verwachten. In bijna alle gevallen krijg je dus pas na het uitvoeren van de hele klus een rekening van de elektricien opgestuurd.

Grote klussen en renovaties

Een elektricien kan alleen een aanbetaling vragen bij een enorm project. Denk bijvoorbeeld aan de bouw van een nieuwbouwwoning, voorzien van een elektrische installatie met speakers in de badkamer, een uitgebreid domotica systeem en een moderne alarminstallatie. Hetzelfde geldt voor soortgelijke situaties als onderdeel van renovaties. Meestal zullen eventuele aanbetalingen echter via de aannemer lopen en komt hier dus nog steeds geen elektricien bij kijken.

Wat doen bij aanbetaling?

Als een elektricien je toch om een aanbetaling vraagt, wees dan op je hoede. Dit is zeker niet gangbaar, waardoor je beter contact zoekt met een andere expert. Wil je ondanks dit toch in zee met deze expert? Zorg dan voor een goede garantieregeling. Dat betekent dat je je geld terugkrijgt of dat je de klus kosteloos door iemand anders kan laten uitvoeren, mocht de elektricien onverhoopt toch het werk niet kunnen doen.

Is de elektricien in kwestie erkend, dan heb je in dat soort situaties recht op de hulp van een vakvereniging. Die zal jouw gekozen elektricien dan vervangen door een andere, zonder dat je hier financieel onder lijdt.

 

 

Offertes voor elektriciteitswerken ontvangen?

Kies voor een elektricien en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van elektriciens actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen