Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Elektra renoveren: hoeveel kost het?

Koop je een oude, bestaande woning? Of werd de elektriciteit recent afgekeurd omwille van de meterkast? Dan is het misschien nodig om de elektriciteit te renoveren. Hoeveel kost het renoveren van de elektriciteit? En wat bepaalt de finale kostprijs? We bespreken het in dit artikel.

Ga snel naar:
Hoeveel kost elektriciteit renoveren?
Welke factoren beïnvloeden de prijs?
Ontvang offertes voor je project!

 

Hoeveel kost een elektricien?

Het gemiddelde uurloon van een elektricien bedraagt tussen de € 35 à 40 (excl. btw). Beginnende vakspecialisten zullen doorgaans iets goedkoper werken dan firma’s met een jarenlange ervaring. Het uurtarief van een expert is een belangrijk element in de opbouw van de totale kostprijs. Hoeveel je uiteindelijk betaalt voor het renoveren van de elektriciteit, hangt van veel bijkomende factoren af.

Meteen een elektricien inschakelen? Neem hier gratis contact op met experts actief in je regio.

 

Hoeveel kost elektra renoveren?

Er vallen een heleboel klussen onder ‘elektriciteit renoveren’: oude stopcontacten vervangen, verlichting plaatsen, de meterkast vervangen of volledig nieuwe elektriciteit leggen.

  • Stopcontacten vervangen: gem. € 30 à 120 (incl. btw) (afhankelijk van type stopcontact)
  • Verlichting plaatsen: gem. € 150 à 1.900 (incl. btw) (afhankelijk van het aantal lichtpunten)
  • Meterkast vervangen: gem. € 350 à 550 (incl. btw) (naar een 4-groepenkast)
  • Nieuwe elektriciteit leggen: gem. € 7.000 à 10.000 (incl. btw)

LET OP: dit zijn richtprijzen voor de meest courante werkzaamheden, inclusief montage, materialen en btw. In realiteit kunnen ze dus sterk afwijken. Ontvang jij graag gericht advies en offertes op maat van jouw renovatieproject? Neem dan contact op met een elektricien actief in je regio. Start hier je contactaanvraag.

 

elektriciteit renoveren

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

De prijs die je betaalt voor je renovatieproject, is afhankelijk van verschillende factoren. Niet alleen de omvang van de renovatie, maar ook de gebruikte materialen en merken, de gemaakte arbeidsuren, voorbereidende en bijkomende kosten,…

Wil je bijvoorbeeld een nieuwe meterkast plaatsen? Dan bepaalt het type meterkast en het aantal groepen dat je wil laten installeren uiteindelijk sterk de kostprijs. We onderscheiden een 1-fase meterkast en een 3-fase meterkast. Wanneer plaats je een 3-fasige groepenkast? Als je bv. een grootverbruiker zoals een laadpaal, warmtepomp,… plaatst. In dit geval zal je ook je elektriciteit moeten verzwaren. Wat uiteindelijk ook weer het prijskaartje beïnvloedt.

Wil jij graag weten hoeveel jouw nieuwe elektra je zal kosten? Neem dan contact op met een betrouwbaar elektricien! Hij komt langs voor een plaatsbezoek, voorziet je van advies op maat en renoveert je elektriciteit met de grootste zorg. Interesse? Ontmoet een expert via het onderstaande formulier:

 

Offertes voor elektriciteitswerken ontvangen?

Kies voor een elektricien en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van elektriciens actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen